Zomerlab 2017 (NL)

Zomerlab 2017 (NL)

Het doel van het Zomerlab project is een  project waarbij je een hele week een soort workshop te volgt bij een kunstenaar. De kunstenaar kan zich ergens in heel Nederland bevinden. Ik kwam terecht in Amsterdam. Omdat Amsterdam behoorlijk ver reizen is heb ik mijn tent opgezet op een camping. Wat mij heel veel vrijheid gaf!
De omgeving was ook heel erg mooi, vooral de graffiti.

 

Het thema wat de kunstenares uitkoos waarbij ik de workshop volgde was “It’s right in front of your nose”. De hele week draaide om het onderzoeken van een specifieke plek. Wat is daar allemaal te zien en te doen? Ik kreeg een mooi park aangewezen, wat gelukkig mooi dichtbij de camping is. Ik heb me op een gegeven moment gefocust op hoe de lucht en het water overal weer anders kan zijn.

 

In het park waar ik liep stond een mooi oud gebouw, waar op dit moment twee mannen hun café hebben opgericht. Met hun heb ik even gepraat en wat gedronken, heel gezellige mensen! Daarna snel weer terug naar het water. Waar ik op een gegeven moment een wat oudere dame met een roofvogel tegenkwam! Wat veel levendigheid in dit park.

 

Ik verbaasde me over de hoeveelheid afval wat in het water lag. Een boodschappenkarretje, houten pallets, bakstenen en plastic zakken, heel raar allemaal.