Trip naar een verlaten fabriek in Duisburg

Met de bus een paar dagen naar het Landschaftspark in Duisburg, Duitsland. We gaan er met school een paar dagen heen om te tekenen naar de waarneming. Drie dagen lang hebben we de hele dag de tijd om er te wandelen en te tekenen. Ik wist dat er in het Landschaftspark een verlaten fabriek stond, maar ik wist niet dat het zo groot en imposant zou zijn!

 

Ik heb er mijn ogen uit gekeken! Er was zo veel te zien, zo veel te tekenen!

 

Ik ben na deze drie dagen nog steeds het hele terrein door geweest. Het was erg groot. Wat ik wel gedaan heb, is het beklimmen van een van de hoogovens. Je kon gewoon met trappen omhoog lopen. Het hoogste punt was ongeveer 70 meter hoog. Ik kan me niet voorstellen hoe het geweest zal zijn om daar vroeger te werken…

 

Wat mij in het gebouw erg aansprak waren de kleuren en lijnen die er te zien zijn. De grauwe kleuren van roest en afgebladerde verf, het contrast van de lijnen van dikke buizen en dunne relingen en ook de patronen die je ziet als je er maar goed genoeg naar kijkt.

 

Ik heb gewerkt met krijt, fineliner, ecoline brush pennen, op gewoon wit en bruin A5, A3 en A2 papier maar ook op oud bladmuziek en op bladzijdes van een aantal oude boeken. Het leuke vond ik het ontdekken van de ecoline pennen. Ik had ze net nieuw gekocht en vond de kleuren goed passen bij roest.  Als je met een natte kwast over de ecoline gaat loopt het prachtig uit.

 

Hieronder een aantal details van de werken met ecoline!