Population ZERO (NL)

Population ZERO (NL)

Je kent het wel, allerlei theorieën over wat er zou kunnen gebeuren zou de mens in een klap van de wereld verdwijnen, en redenen waardoor dat zou kunnen gebeuren.  Nadat ik een aantal filmpjes heb gekeken kwam ik tot onderstaand stuk tekst.

 

 

De wereld: Population ZERO
Hoe zal de wereld er uit zien als de mens op dit moment uit zal sterven? De mens is er al duizenden jaren, en dat is te merken aan hoe de wereld daar op reageert. We hebben de materialen die de natuur ons geeft, misbruikt om dingen mee te bouwen die we voor ons zelf willen gebruiken. Alleen de afgelopen 2-/30 jaar zijn we bezig de tekenen die de wereld ons geeft te analyseren. Wat als er geen oplossingen zijn, en de mens uitsterft?

 

De mens heeft kerncentrales gebouwd, als die zonder stroom komen te zitten, zal er geen waterdoorloop zijn, wat resulteert in een ontploffing en dus vele radioactieve gebieden, denk aan Chernobyl. Het water in die gebieden zal verdwijnen.

 

Op andere gebieden zal de natuur terug komen en groeien waar het maar groeien kan. Wilde dieren zullen dichter bij huiselijk gebied komen. De boerderij dieren zullen het niet overleven, ze zijn altijd gevoerd door de mens en zijn nu prooi voor de wilde dieren, die door de straten van de dorpen lopen.

 

Gebouwen en monumenten gemaakt van staal zullen verroesten, misschien ook omvallen. Ook de huizen en bedrijfspanden zullen vervallen, de vloeren overrompelen door de wortels van bomen en daken gaan instorten van ellende, door het weer. Er is wel een kans dat antieke/oude ruïnes zoals de piramiden, onze moderne gebouwen zullen weerstaan en minder snel zullen vervallen, zoals het al langer de tand des tijds heeft doorstaan.

 

Misschien is het wel zo dat er na duizenden jaren een nieuwe intelligentie is geëvolueerd. Die zullen misschien mensen resten vinden op dezelfde manier dat wij de dinosauriërs vonden.

 

De satellieten die wij de ruimte in hebben gestuurd zullen naar beneden vallen nu de mens er niet meer is om ze in de juiste richting te sturen.

 

De wegen zullen vol groeien met gras, de steden in de buurt van de woestijn (Dubai) worden bedolven onder het zand. Het zicht in grote steden in bijvoorbeeld China zal verbeteren omdat er geen uitlaatgassen meer zijn.

 

Na 15 miljoen jaar zal alles wat je nog kunt herleiden naar de mens weg zijn. Behalve het plastic, dat is allemaal pas na nog eens 15 miljoen jaar pas weg.

 

De wereld kan zonder ons, maar wij kunnen niet zonder de wereld.