Een weekje naar het bruisende Berlijn

Met school zijn we eind 2016 met een aantal opleidingen een week naar Berlijn gegaan. Ik was er nog nooit geweest, maar het was heel erg leuk, leerzaam en gezellig!
De week begon al goed, met een prachtige treinreis. Overigens hadden we wel een paar uur vertraging maar dat is geen enkel probleem!
De eerste dag was best heftig. We liepen langs de Berlijnse muur. Ofja, delen daar van.
Daarna werd de dag wat luchtiger, lopen door stad op weg naar musea. Langs een aantal mooie gebouwen en gezellige caf├ęs.
De volgende dag gingen we op bezoek bij de Prinzessinengarten. Een project gestart door een aantal Berlijnse kunstenaars. Een hele mooie, natuurlijke omgeving, perfect voor een aantal leuke foto’s!
Dit zijn de kunstenaars die er aan meewerken:
Hieronder een kleine sfeer impressie van deze toffe locatie.
De dag daarna, dag 3, was bijna de leukste dag. We zijn naar een verlaten vliegveld gegaan. Dat was een hele leuke ervaring. Het was een erg vlak gebied, maar omdat we er uren lang mochten rondlopen, kwam ik erg veel details tegen. Afgebladerde verf, een treinspoor, kapot asfalt en natuurlijk mensen die foto’s maakten van dingen. Ook waren er kinderen aan het spelen met vliegers, mensen die aan het hardlopen waren en vogels die rondvlogen. Een fijn gebied voor het drukke Berlijn.
Tijdens de reis heb ik het een en ander getekend in mijn schetsboek. Ook plakte ik daar tickets in die ik kreeg bij de musea waar ik ben geweest. Het was erg tof om werk te zien van Caspar David Friedrich, Anselm Kiefer en Joseph Beuys! Leuk om naar al die musea te gaan, al met al een geslaagde week.