Zijn

De lijnen in mijn werk zijn als wortels en takken. Die elkaar helpen om te groeien en overleven als boom. Dit stelsel aan wortels zijn haast als een gemeenschap, net zoals onze maatschappij. Hoe ze voor elkaar zorgen en samenwerken. Net zoals de manier waarop mensen elkaar beïnvloeden en met elkaar omgaan. Elkaar aanraken.

De gelaagdheid is als een masker die mensen dragen. Je denkt vaak na over wat mensen over je zullen denken. Je denkt na over hoe je je in bepaalde situaties moet gedragen. Voor de klas ben je anders dan met je beste vriendin. het gaat allemaal over hoe je je gedraagt. En wat daar echt en onecht aan is. En dat echte of onechte is authenticiteit of het gemis daarvan.

Wanneer je het gevoel hebt een masker op te willen zetten, dan ben je eigenlijk niet helemaal authentiek. Omdat je niet kan zijn hoe je echt bent. Het moment waarop je het gevoel hebt geen masker op te hoeven zetten, is het moment waarop je het meest authentiek bent. Dat is dus het moment waarop je bent wie je echt bent. Maar bestaat een echte ik wel? Zouden de maskers die ik hier in mijn werk weergeef waarheid kunnen worden? Het moment dat je een masker op hebt is haast als het moment dat je je voordoet als iemand anders. Dus dan is het niet-waarheid.

Wat als mijn maskers zouden veranderen? De waarheid en niet-waarheid kan dan dus ook veranderen. Als op dit moment mijn ouders mijn masker-vrije moment is, dan kan dat over vijf jaar wel het moment zijn dat ik voor de klas sta. Dan kan mijn meest authentieke zelf zijn verandert.


Werkpresentatie

Zijn. Installatie #1

Zijn. Installatie #2

Zijn. Installatie #3

Zijn. Installatie #4

Zijn. Installatie #5

Zijn. Installatie #6

Experimenteren met video

Alles wat nog over is