Exhibition: Grensloos Kunst Verkennen, De Loop Langs de Reest

Naar aanleiding van een expositie een paar maanden geleden werd mij gevraagd om een installatie te maken voor de Kunstroute ” Grensloos Kunst Verkennen” In de Wijk en IJhorst.

Onderdompeling

In mijn beeldend werk, werk ik met de ervaring die ik in de natuur heb. Ik dompelde mezelf voor dit project dus ook meteen onder in het landschap. Lopen is voor mij een belangrijke manier om er verbinding mee te maken en me erover te verwonderen. Als ik door het landschap loop, langs de Reest in dit geval, kan ik de tijd nemen om even stil te staan ​​en om me heen te kijken, om de omgeving helemaal in me op te nemen. Wanneer je op de fiets zit of in de auto rijdt, ga je immers veel te snel om echt te kunnen Zien. Te voet verzamel ik materiaal waarmee ik beeldend werk kan maken.

Documenteren

Ik leg de indruk die de locatie bij mij heeft achtergelaten vast. Zodat ik het met anderen kan delen. In dit geval heb ik de indrukken van mijn wandelingen vastgelegd via deze schilderijen. Dit gebeurt heel intuitief. De kleuren die ik gebruik zie ik om mij heen tijdens het wandelen en komen tijdens het schilderen heel intuitief tot stand op het doek. Tijdens mijn wandelingen maak ik veel foto’s van planten, en kijk ik naar compositie, om die beter te kunnen ‘onthouden’. Ik leg ze vast. Ik print fotos uit en gebruik die als referentie om planten of dieren te tekenen.

Schilderen alsof het schetsboeken zijn

Deze schildersdoeken heb ik benaderd alsof het schetsboeken zijn. Dat zie je aan de snelle schetsen van vogels om ze te bestuderen. De kleuren ‘swatches’ (de verticale rij met kleuren vlakjes bijvoorbeeld) om te zoeken naar kleurencombinaties. De collage elementen. Geschreven woorden en gedichten, hier en daar. En je ziet het ‘schetsboek-element’ aan de boekjes die ik op sommige doeken heb gezet en als extra installatie element op de vloer heb gelegd.

Expositie en werken op locatie

Ik exposeerde drie weken lang in een prachtige oude schuur, omringd door een grote tuin die me sterk deed denken aan de tuin van mijn grootouders (veel groen, overal bloemen en planten, hier en daar een stoel of een authentiek object zoals een verweerd wiel). Een aantal dagen was ik zelf aanwezig om te kletsen met de bezoekers. Ook maakte ik beeldend werk met mijn Mobiele Werkplaats, die ik installeerde in de fantastische tuin.

Neem contact met me op als je interesse hebt in een samenwerking. info@angeladesigns.nl

NIEUWS:

https://grenslooskunstverkennen.nl/kunst2022/smit/