Dominicanenklooster Zwolle

Vanuit school mochten we een aantal middagen op bezoek komen in het klooster. Daar werden we uitgedaagd om foto’s te maken van de dingen die ons rust geven. Om in de sfeer te komen kregen we een korte workshop in meditatie, wat erg leerzaam was. De foto’s werden uiteindelijk een poos geĆ«xposeerd tijdens het stiltefestival.

 

In het begin vond ik het lastig om er in te komen. Ik ben niet gelovig opgevoed en kom ook niet vaak in een kerk of klooster. Ondanks dat trok de grote glas in lood ramen mij erg aan.

 

De eerste middag liep ik wat rond, verdwaalt eigenlijk. Ik had geen rust en kon op een of andere manier niet makkelijk foto’s maken.

 

De tweede middag had ik wat meer geluk. Ik ben me gaan focussen en heb ongeveer de hele middag rond de glas in lood ramen gelopen die een mooie binnentuin omsloten. Een en al rust was ik.

 

 

Toen kwam eigenlijk het lastige gedeelte. Foto’s uitkiezen die ik graag tijdens de expositie wilde laten ophangen. Uiteindelijk ben ik tot twee mooie foto’s gekomen. Ze zijn heel netjes opgehangen en hebben een mooie witrand.

 

Ik voelde me heel vereerd toen de begeleidende docente een van mijn foto’s uit heeft gekozen om er een digitale uitnodiging van te maken voor de officiĆ«le opening.