Verlaten gebouw #01

Ik ben er een paar weken geleden achter gekomen dat er iets bestaat als urbex fotografie, dat is fotografie van verlaten en leegstaande panden of gebieden. Ik vond de fotografie zo mooi dacht ik het zelf ook wilde proberen te doen. Daarom ben ik opzoek gegaan naar oude verlaten gebouwen. Toen ik dit slot zag vond ik de jackpot.

 

 

Het motto van mensen die aan urbex fotografie doen is “Leave nothing but footprints, take nothing but pictures”, ook wel:  “laat niks achter behalve je voetstappen, neem niks mee behalve jou foto’s”. Heel logisch en duidelijk, ik hem me daar ook aan gehouden.

 

 

Spinnenwebben, onkruid tot je kuiten, boompjes die op het dak groeien, gebroken glas, deuren die uit de scharnieren hangen, verf dat is afgebladerd, riet wat van het dak valt, verdord groen, hout wat vol zit met houtwormen, de lege koeienstal en vooral de rust die je er vind maar ook de spanning om maar niet betrapt te worden dat je op dit terrein loopt.

 

Benieuwd naar meer? Bekijk hier het tweede verlaten gebouw wat ik bezocht!