Vastleggen in tijd

Voor mijn beeldend onderzoek wilde ik graag mijn stamboom uitzoeken. Ik werd door de vervallen huizen getriggerd tot de geschiedenis van families. En zo dus ook die van mij. Ik kwam namen en geboortedata te weten van iemand die geboren is in 1607, dat is gewoon 400 jaar geleden…

 

Na het te weten te komen van deze informatie wilde ik daar ook gezichten bij zien. Mijn oma gaf mij een aantal familiefoto’s, van begin 20e eeuw, die ik kon kopiĆ«ren en gebruiken voor in mijn werk.

 

 

Ik heb kaarsvet over de foto’s gegoten, wat ik zelf een heel fijn beeld vond opleveren.
Je kan het op verschillende manieren opvatten. Geschiedenis die je wilt bewaren in het kaarsvet, of juist geschiedenis wat aan het vervagen is. Gestolde geschiedenis.

 

 

Op sommige plekken is de foto minder zichtbaar dan op andere plekken. Soms herken je de foto helemaal niet meer.
Het experimenteren met kaarsvet inspireerde mij zo erg, dat ik het over gedroogde bloemen en oud bladmuziek ben gaan gieten. Ook heb ik andere kleuren kaarsvet gebruikt om te kijken wat dat doet met de sfeer.

 

 

Wat ik een leuke ontdekking vind, is hoe de werken met de bloemen er uit zien als ik ze tegen het licht in houd.

 

 

In sommige experimenten zitten barsten. Ik vind het zelf niet storend, het geeft juist wat extra karakter.
Ik wilde verder met het maken van de kaarsvet collages. Daarom heb ik er deze keer niet alleen foto’s in gedaan, maar ook boomschors, takjes, stukken stof, papier en gedroogde bloemen.

 

 

Ik vind het leuk om ze tegen het licht in te houden, dat geeft weer een hele andere kijk op de collages.

 

De natuur is iets geweldigs.En dat wil ik zo houden. We moeten de natuur niet onder controle houden, we moeten het beschermen, tegen onszelf.
Ik hou ervan om buiten te wandelen, dingen mee te nemen, te verzamelen. Deze verzamelde dingen heb ik hierin gebruikt.