Sense of Place; Online Database

Dit is mijn eindexamen project, het is een onderzoek naar verschillende locaties. Met mijn mobiele werkplaats ga ik naar verschillende locaties in de natuur. Ik dompel mij onder in het landschap. Wandelen is een belangrijke manier voor mij om me ermee te verbinden en om me erover te laten verwonderen. Wanneer ik door het landschap wandel kan ik de tijd nemen om stil te staan en om me heen te kijken, om de omgeving compleet in me op te nemen. Op deze manier verzamel ik materiaal waarmee ik beeldend werk kan maken. Zo probeer ik de indruk die de locatie op mij heeft achtergelaten vast te leggen en te delen met anderen. Buiten aan het werk zijn is belangrijk voor mij. Ik merk hoe het zingen van de vogels, de wind, de kou, het zonlicht invloed op mij hebben. Het geeft mij rust, a sense of place. Ik hoef niet door het raam van mijn atelier naar buiten te staren, ik bén al buiten.


Locatie 31: Binnenstad in Zwolle

Locatie 28: de Bramen bij Giethoorn

Locatie 25: Vogelkijkhut bij Giethoorn #Revisited

Locatie 24: Mandensteeg bij Nijeveen #Revisited

Locatie 23: Waterloopbos bij Marknesse #Revisited

Locatie 22: De Wetering bij Rogat

Locatie 19: Recreatieplas in de Zwarte dennen bij Staphorst

Locatie 15: Grootmoeders tuin

Locatie 11: Kiersche Wijde bij Wanneperveen

Locatie 10: Strand bij Julianadorp

Locatie 6: Vogelkijktoren bij Giethoorn

Locatie 1: Vogel uitkijktoren bij Wanneperveen