Sense of place

Dit is mijn eindexamen project, het is een onderzoek naar verschillende locaties. Met mijn mobiele werkplaats ga ik naar verschillende locaties in de natuur. Ik dompel mij onder in het landschap. Wandelen is een belangrijke manier voor mij om me ermee te verbinden en om me erover te laten verwonderen. Wanneer ik door het landschap wandel kan ik de tijd nemen om stil te staan en om me heen te kijken, om de omgeving compleet in me op te nemen. Op deze manier verzamel ik materiaal waarmee ik beeldend werk kan maken. Zo probeer ik de indruk die de locatie op mij heeft achtergelaten vast te leggen en te delen met anderen. Buiten aan het werk zijn is belangrijk voor mij. Ik merk hoe het zingen van de vogels, de wind, de kou, het zonlicht invloed op mij hebben. Het geeft mij rust, a sense of place. Ik hoef niet door het raam van mijn atelier naar buiten te staren, ik bén al buiten.

In mijn online database vind je alle locaties die ik heb bezocht voor dit onderzoek. In mijn onderzoeks abstract lees je het achterliggende theoretische onderzoek wat ik heb gedaan om dit project context te geven.


Online database

Onderzoeksabstract