Over mij

Ik zit al aan de tekentafel sinds ik een klein meisje ben.

Daarom volg ik een opleiding aan de Kunstacademie.

Mijn naam is Angela, ik ben 23 jaar en woon in een dorpje vlak bij de leuke stad Zwolle. Rondom dit dorpje is veel natuur te vinden, ik loop daar graag rond met mijn camera en schetsboek. Ondanks dat ik een echt winter-mens ben, vind ik het een fijn moment wanneer de zon weer voor het eerst warmte uitstraalt. Wie houd daar nou niet van?

Mijn grafische studie

Ik heb in juni 2016 mijn diploma gehaald voor Grafische vormgeving. Ik heb daar ervaring opgedaan in verschillende technieken, zoals werken met interactieve en grafische ontwerptechnieken, (stopmotion) animatie, en fotografie. Ook heb ik kennis opgedaan in verschillende materialen en technieken zoals het drukken met een zeefdruk, daarnaast heb ik veel gewerkt met adobe programma’s als Photoshop, Illustrator en InDesign. Het ontdekken van materialen en technieken is iets wat ik geweldig vind.

Mijn opleiding tot kunstenaar met docentschap

Ik zit op dit moment in het vierde, en daarmee het laatste, jaar van mijn opleiding op kunstacademie ArtEZ in Zwolle. Ik heb vakken als kunstgeschiedenis, filosofie en cultuurgeschiedenis, wat ik overigens hele leuke vakken vind want zo leer ik te verdiepen in kunstenaars die niet meer onder ons zijn, maar ook te verdiepen in kunstenaars die leven in het nu. Ook zijn er op mijn opleiding interfacultaire projecten en ben ik bezig met mijn eigen beeldend proces. Voor deze opleiding heb ik stage gelopen op een middelbare school en les gegeven aan havo leerlingen. Ook heb ik stage gelopen op de afdeling Educatie bij het Groninger Museum. Waar ik veel gewerkt heb aan interdisciplinaire projecten. Daarnaast heb ik veel onderzoek gedaan naar verschillende handvatten over het geven van een rondleiding op zaal en kunsteducatie in het algemeen. Het werken aan kunst educatieve projecten (of het nu interdisciplinair is of niet) is absoluut iets wat mij ligt en waar ik me verder in ga ontwikkelen.

“There is nothing more vulnerable than creativity” – Brene Brown

Waar sta ik voor?

Het begin van deze studie vond ik persoonlijk erg moeilijk, de eerste paar weken had ik geen idee waar ik mee bezig was en wat het kunstenaarschap nou precies inhoud. Inmiddels ben ik daar achter gekomen en wil ik dat graag delen met de wereld. Het beeldend proces staat voor mij voorop. Waarom? Omdat het proces, het reflecteren en nadenken over wat je maakt, bijna nog belangrijker is dan het maken zelf. Door vragen te stellen, na te denken en op allerlei manieren te kijken naar wat je hebt gemaakt, kom je niet alleen meer te weten over je werk maar ook over jezelf. En dat is belangrijk. Jezelf leren kennen door het werk wat je maakt. Ik kom steeds weer meer te weten over mezelf, over de kunst (geschiedenis) en over filosofie. Maar ook over de maatschappij, juist omdat ik zo leergierig ben past dit heel erg goed bij mij.

Wat wil ik eigenlijk?

Er zijn zoveel dingen die ik graag wil doen. (Waaronder reizen, het liefste naar allerlei landen buiten Europa.) Ik wil graag meer over mezelf leren, maar daarnaast wil ik ook meer leren over de mensen om mij heen. Omdat iedereen weer anders is en die mensen kunnen weer hele andere deuren voor mij open zetten. Niet alleen wil ik mezelf leren kennen maar ik wil mezelf ook verbeteren. En misschien ook wel de bezoekers van mijn website. Niet perse verbeteren, eerder wat bijbrengen. Ik wil daarom met deze website mijn beeldend proces en mijn kennis delen. Ik hou van schrijven en vertel jullie graag over wat ik zoal maak en doe. Of juist over de momenten dat dat eventjes niet lukt, want dat heb ik ook wel eens.
“Creativiteit is experimenteren, groeien, regels breken, risico’s nemen, fouten maken en plezier hebben” – Mary Lou Cook
Heb je verder nog vragen? Stuur me dan gerust een berichtje! KLIK HIER