Natuur-inspiratiekaarten

In dit project combineer ik kunst, educatie en natuur in een product dat ik voor Natuurmonumenten heb gemaakt: de Natuur Inspiratiekaarten. De kaarten zijn ontworpen om mee te nemen tijdens je wandeling over het landschap bij Dwingelderveld. Op de kaarten introduceer ik het werk van meerdere kunstenaars en filosofen. Daarbij toon ik ook een foto van het werk. Tevens bevatten de kaarten opdrachten die ik bedacht heb aan de hand van het werk. door de opdrachten uit te voeren kun je zelf ervaren hoe een kunstenaar of filosoof de wereld benadert.

Ik vind het belangrijk dat kunst en filosofie toegankelijk zijn. Ik wil dat bereiken door middel van opdrachten. Door opdrachten uit te voeren leer je over kunst en kun je er gemakkelijker met mensen over praten omdat je het zelf ervaren hebt. Kunst hoeft niet iets te zijn wat alleen begrepen wordt door mensen die in de ‘kunst-wereld’ actief zijn…

Daarnaast vind ik dat natuur voor iedereen belangrijk is. Uit onderzoek blijkt dat je door te verblijven in een natuurlijke omgeving je meer positieve gevoelens ervaart. Het vermindert depressie, angstgevoelens en woede, zelfs bij slecht weer. Ik vind het daarom belangrijk dat mensen in contact komen met natuur.

Deze twee elementen komen samen in de kaarten die ik heb ontworpen. Ik zie het voor me dat mensen door weer en wind, of op een zonnige dag, met de kaarten op pad kunnen. Dat mensen in de natuur op een toegankelijke en speelse manier bezig zijn met kunst en het waarnemen van hun omgeving.

Probeer de kaarten uit bij Bezoekers centrum Dwingelderveld!