Mandala op hout

Ik kreeg een brand apparaatje voor mijn verjaardag. Met verschillende opzetjes, waarmee je allerlei stempels en lijnen mee kunt branden in een houten plank.
Ik ben meteen begonnen met het uitzagen van een aantal cirkels met een diameter van 50 cm. Even schuren en beginnen met het schetsen van een ontwerp op het hout. Het branden heeft een heel rustgevend en sereen effect. Omdat ik het ontwerp al heb uitgetekend is het vooral het overtrekken van de lijnen, en dat werkt heel rustgevend.

 

 

Nadat ik een aantal mandala’s af kreeg, bedacht ik “Hier moet ik meer mee kunnen…” Natuurlijk kan je de houten plaat met mandala ophangen, maar hoe tof zou het zijn om er een bijzet tafel van te maken. Dat ik wat ik heb gedaan. Ik heb het hout een doorzichtige lak gegeven en er een frame onder gezet wat ik in de kringloop heb gevonden.

 

 

Hier het resultaat. Hij staat nu in het atelier, als een inspiratiebron maar ook als motivatie om meer uit mijn werk te halen.