Labweek op school

Het is oktober, ik vertoef inmiddels al een maandje op mijn nieuwe opleiding, op de kunstacademie. Ik vind het geweldig, toch is het erg moeilijk, de stap van MBO naar HBO.
Deze week hebben wij een ‘labweek’. Het is een week waarin we geen normale lessen hebben. We mogen de hele week werken aan ons beeldend onderzoek, als beginnende kunst student vind ik dit heel erg lastig, hoe doe ik een beeldend onderzoek? Wat ís een beeldend onderzoek en wat komt daar allemaal bij kijken…?
Ik ben een grote fan van het tekenen van portretten, welke emoties kunnen bepaalde houdingen uitstralen?

 

Ruwe schetsen, verschillende manieren om te schetsen, meer details (zoals hieronder)  of juist minder ? Experimenteren, daar is deze week voor bedoelt, dus dat doe ik.

 

 

Voorzichtige schetsen op A4 formaat, of grote werken van minimaal 1,5 bij 1,5 meter? Geeft het een ander gevoel?

 

 

Als ik andere kleuren gebruik, krijg je er dan ook een ander gevoel bij?

 

Als je naar het tweede portret kijkt lijkt het een erg klassiek gevoel uit te stralen, terwijl het derde portret, de groene, meer een natuurlijke sfeer heeft, zoals misschien een elfje.
In het thema van ‘kill your darlings’, schilderde ik de vier bovenstaande werken niet op een schildersezel maar gewoon op een schilderij wat ik al eerder deze week maakte, zodat alle druppels op het werk erachter terecht kwamen.

 

 

Ik was zo enthousiast bezig met het verven dat ik daar op door wilde gaan. Ik koos een landschap wat ik wilde omvormen tot een abstract werk. Zo zag de setting er een beetje uit. Heerlijk al die druipers.

 

 

Hieronder een aantal details van het werk.

 

 

Aan het einde van deze week ben ik er achter gekomen dat ik gericht ben op emoties en gevoelens. Mijn eigen gevoelens uitten. Communiceren zonder taal.