Artist statement

Mijn inspiratie

De inspiratie van mijn werk is altijd terug te vinden bij de natuur. De natuur is een heel groot begrip en kan heel veel verschillende dingen betekenen. Zo is de natuur het heelal, het geheel van planten en dieren zoals dat door de natuurwetenschappen waargenomen wordt. Zo is het ‘het landschap’, ‘moeder natuur’, ‘het buitenleven’ en de ‘vrije natuur’. In deze natuurverschijnselen denk ik aan grootse watervallen, het bos bij mij in de buurt, de wind die altijd waait en de regen die neerdwarrelt, of met bakken uit de lucht komt vallen en het leven mogelijk maakt voor de planten, bomen en dieren. En ook niet onbelangrijk: voor mensen.

Mijn werk

In mijn beeldend werk ben ik bezig met de ervaring die ik heb in de natuur. Ik dompel mij onder in het landschap. Wandelen is een belangrijke manier voor mij om me ermee te verbinden en om me erover te laten verwonderen. Wanneer ik door het landschap wandel kan ik de tijd nemen om stil te staan en om me heen te kijken, om de omgeving compleet in me op te nemen. Op deze manier verzamel ik materiaal waarmee ik beeldend werk kan maken. Zo probeer ik de indruk die de locatie op mij heeft achtergelaten vast te leggen en te delen met anderen. Buiten aan het werk zijn is belangrijk voor mij. Ik merk hoe het zingen van de vogels, de wind, de kou, het zonlicht invloed op mij hebben. Het geeft mij rust.

Wat ik wil overbrengen

Ik wil graag overbrengen hoe de mens een relatie kan aangaan met de omgeving om hem of haar heen. Mijn ervaring in de natuur en verwondering voor de natuur breng ik over op de ander. Ik wil nieuwschierigheid prikkelen bij de toeschouwers. Veel van de technieken die ik uitvoer zijn te doen met materialen die je in de natuur kunt vinden: bladeren, planten, zonlicht… Wat kun je allemaal halen uit de natuur? Sta open voor de natuur, en je zult ZIEN wat ze te bieden heeft.